Täällä taas! Hiljaisuus on jatkunut todella pitkään, kolme vuotta. Siinä ajassa ei oikeastaan ole syntynyt juuri mitään miniä. Kokonaan ei ole into kadonnut, ehei. Se on vain jäänyt vähän taka-alalle. Tänä vuonna päätin, että ostan itselleni isomman nukkekodin. Huuto.nettiä katsellessa ihastuin tähän kartanoon.

 

Se on alunperin Hong Kongista ostettu halpis. Sen mittakaavat ovat pielessä. Mutta se riittää minulle. Tällä hetkellä ;) Se ei ole täydellinen, mutta sillä voin ainakin harjoitella minulle uusia juttuja. Ihan vielä ei uskaltanut ostaa sitä isointa kartanoa (finn aimon savitaipale-nukkis...) Mielessä käväisi myös ihan kokonaan alusta tehden, mutta siihen olisi saanut rahaa palamaan varmaan ihan yhtä paljon kuin valmiiseen nukkikseen. Jollei jopa paljon enemmän.

Sisältä nukkista on edellinen omistaja jo laittanut. Vaan ei ole tehnyt tarpeeksi huolellista työtä...Se on oikeastaan vaan hyvä, niin minua ei harmita se, että porailen reikiä ja teen kouruja sähköistystä varten :) Suunnitelmat sähköjä varten on valmiina, nyt vain joku toteuttamaan niitä, kunhan valaistustarvikkeet saapuvat. Täytyy kyllä sanoa, että sähköihin saa menemään yllättävän ison summan rahaa! Kun ei ole uskallusta näperrellä kaikkea itse.. Ensimmäistä kertaa sähköjä laittamassa, joten turvallisinta on tehdä se valmiilla tarvikkeilla eikä säveltää itse. Suunnittelin vetäväni sähköt lattioita pitkin, jolloin johdot jäävät piiloon ja sitten samaa kasaa portaikon takanta nukkiksen alaosaan. Näin takaseinä säilyisi ehjänä.

Alakerran huoneeseen aion tehdä väliseinän. Vasemmalle tulee vessa ja portaikon luokse eteinen. Portaikon maalaan valkoiseksi, kuten myös nuo ovet, jotka on yritetty maalailla, vähän huonoin tuloksin...

Alakertaan tulee keittiö, yläkertaan takkahuone tms. Alakerran lattia ehkä saa jäädä. Luulen, että sen pienet virheet voi saada kalusteilla piiloon.

Keskikerroksen vasempaan huoneeseen tulee olohuone.

Vaikka yläkertaa on aloitettu tekemään kylpyhuoneeksi tms. se muuttuu makuuhuoneeksi/ vintiksi. Lisäseinä pitää siis myös tehdä tähän oikeaan reunaan.

Ostoskoriin on jo napattu valaistustarvikkeet, lattia- ja kattolistoja, parkettimateriaalia, laattalattiaa...Vähän myös tapetteja. Ennestään jo löytyy ihan 1:1 tapetteja, joilla ajattelin pääasiassa tapetoinnin hoitaa, kun ovat helpompia käsitellä kuin nukkekodin paperitapetit. Pienetkin rypyt näyttävät nukkekodissa suurilta. Kuten myös pienet moat liimatessa mm. laattalattiaa.......

Remontin vaiheita tulee, kun niitä ehdin tehdä. En usko, että kovin nopealla aikataululla tämä(kään) nukkis valmistuu :)