Kolmiohuivin ohjetta kyseltiin ja tässä nyt jonkunlainen.. Minun huivistani (tällä ohjeella) tuli 12.5cm leveä sekä "niskasta" pisimpään kohtaan 7cm. . Toki mittoihin vaikuttaa langan paksuus (minulla ohutta virkkauslankaa) sekä koukun koko (minulla 1.75mm). Ja nyt pyydän anteeksi selitystäni, minulla ei ole hajua, minkä nimisiä juttuja teen, kunhan vaan virkkaan :D Enkä tiedä osaanko edes selittää, miten olen tehnyt (enkä ihan kaikkea varmaan muista, kun tekemisestäkin on aikaa, eikä sormet nyt kestä tehdä kokeilukappaletta..). Mutta jos tästä nyt jotakin apua olisi...Saahan sitä itse soveltaa, kun alkaa tekemään :)

Tee ketjusilmukoita 44. Käänny takaisin päin, laita koukku 37 ketjusilmukkaan, eli kahdeksanneksi viimeisimpään silmukkaan. Vedä lanka koukulle ja tuo silmukan läpi ja sitten koukkaa lanka uudestaan koukulla ja vedä niiden kahden silmukan läpi, mitkä koukussasi on. Sitten tee neljä ketjusilmukkaa ja laita koukku 34:teen ketjusilmukkaan, eli kolmanteen lokoseen (siis väliin jää kaksi ketjusilmukkaa). Vaiketa selittää :) Ota lanka koukulle, vedä silmukan läpi, ota lanka koukulle ja vedä niiden kahden silmukan läpi. Jatka näin loppuun asti, jätä aina kaksi silmukkaa väliin. Kun olet siellä ensimmäisessä ketjusilmukassa, eli olet tehnyt koko matkan noita "pyörylöitä" niin käännä työ ympäri. Eli työ on vasemmalla puolella. Työnnä koukku sen pyörylän alimmaiseen silmukkaan, ota lanka koukulle ja vedä lanka suoraan kummankin silmukan läpi. Tee sama uudestaan, siirry vain seuraavalle silmukalle pyörylässä. Nyt olet sen pyörylän yläosassa, keskellä sitä. Toivottavasti :) Sitten vain teet taas neljä ketjusilmukkaa ja laitat koukun seuraavan pyörylän keskikohdille, itse taisin aina laittaa oikealta laskettuna toiseen silmukkaan, otat langan koukulle, vedät läpi. Otat langan uudestaan koukulle ja vedät niiden kahden silmukan läpi.. Näin tehdään taas sinne toiseen reunaan asti. Reunassa käännät työn, kipuat viimeisen pyörylän sivua ylös ja lähdet taas toiseen suuntaan. Huomaa että nuo pyörylät vähenee aina yhdellä, eli työn pitää kaventua.

Viimeiseksi leikkaa sitten hapsut ja laita työhön kiinni.

Tein tämän omasta päästäni, mutta pienenä muistikuvana oli tämä ohje. Työtä voi toki suurentaa tekemällä enemmän aloitusketjusilmukoita ja jättämällä noiden pyörylöiden väliä suuremmaksi. Samalla pitää sitten lisätä noiden väliketjusilmukoiden määrää. Eli jos esim haluaa jättää kolme ketjus. väliin alussa, niin tekee vaikka sitten noita pyörylöitä viidellä ketjusilmukalla... Onnea vain yritykseen!

Viimeiseksi leikkaa sitten hapsut ja laita työhön kiinni.